Malzemeler;
1 lt et suyu
1 adet limon suyu
3 çorba kasigi un
2 adet yumurta
2,5 su bardagi su
350 gr kiyma
Tuz, karabiber
4 çorba kasigi tereyagi
Yarim çay kasigi toz kirmizibiber
2 çay kasigi domates salçasi
Yarim çorba kasigi kuru reyhan yada maydanoz
Yapilisi;
1. Et suyunu tencerede kaynatin. Bir kapta limon suyunu, un ve yumurtalarla birlikte çirpin. Bu terbiyeye suyu ekleyip karistirin. Terbiyeyi hiç topak kalmamasi için sürekli karistirarak, çorbaya yedirin. Bir tasim kaynatip çorbayi atesten alin. Tuzunu ayarlayin.
2. Kiymayi tuz ve biber ile yogurup, findiktan biraz daha iri, küçük köfteler yapin. Köfteleri biraz unlayin. Bir tavada tereyaginin 2 çorba kasigini kizdirin. Köfteleri içine atarak iyice kizartin. Kizaran köfteleri yagiyla birlikte çorbanin içine bosaltin.
3. Bu arada kalan tereyagini kirmizi biber ve salça ile ezerek kizdirin. Çorbanin üstüne biberli yagi gezdirip, reyhan ya da maydanoz serpistirerek servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder