Malzemeler ;
7 çorba kasigi zeytinyagi
3 orta boy sogan, ince kiyilmis
Tuz
Yarim bag maydanoz, ince kiyilmis
Yarim bag nane, ince kiyilmis
1,5 litre su
1 çay bardagi sirke
1 kg levrek yada kefal baligi, temizlenip tuzlanmis
2 adet yumurta sarisi, çirpilmis
Yarim çay kasigi safran
Yarim limonun suyu
Tuz
Çay kasiginin ucuyla tarçin
Yapilisi ;
1. Zeytinyagini tencerede kizdirin. Yag kizinca, içinde soganlari biraz tuz serperek pembelesinceye kadar kavurun. Ílkin ince kiyilmis maydanoz ve naneyi, biraz daha kavurduktan sonra suyu ve sirkeyi ekleyin. Íyice kaynatip, atesi kisin ve 15 dakika daha pisirin. Atesten alin, tenceredeki malzemenin suyunu bir süzgeçten temiz bir tencereye süzdürün.
2. Sirkeli suyun içerisine baliklari yerlestirip, tencereyi atese oturtun. Kapagini kapatarak baliklari iyice pisirin. Tencereyi atesten alip, baliklari çikarin. Derilerini ve kilçiklarini ayiklayin, etlerini bir tabaga alin. Tenceredeki balik suyunu ise yeniden bir süzgeçten temiz bir tencereye süzdürün.
3. Yumurta sarilarini biraz su ile çirpin. Safrani limon suyu ile karistirin. Su ile çirpilmis yumurtayi azar azar balik suyuna yedirip, yumurta kokusu gidinceye kadar kisik ateste 5 dakika pisirin. Safranli limon suyunu katin. Tuzunu ayarlayip atesten alin, tarçini katarak 1 saat dinlenmeye birakin.
4. Bu süre sonunda balik etlerini kaselere paylastirin. Üzerlerine sicak balik suyunu bölüstürüp, sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder