Malzemeler ;
5 adet lüfer
Tuz
2 çorba kasigi un
1 bag taze sogan (sadece yesil bölümü ince kiyilmis)
3 çorba kasigi sirke
1 su bardagi su
Yapilisi;
1. Temizlenmis baliklari yikayip süzdürün. Içini ve disini tuzlayip, baliklari una bulayin. Izgaranizi yakin. Baliklari izgaraya yerlestirin. SIkça çevirerek her iki yanlari iyice kizarincaya kadar pisirin.
2. Pisen baliklari, dibine kiyilmis sogan dosenmis bir sahana aktarin. Üzerlerine sirkeyi ve suyu ekleyip atese oturtun. Bir tasim kaynatip, atesi kisin. Lüferler suyunu çekinceye kadar yaklasik 20 dakika pisirin.
3. Pisen baliklari atesten alip, sicak olarak servis yapin.
NOT: Kalkan baliginida dilimleyip ayni biçimde hazirlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder