Malzemeler;
Yarım kilo karides, büyüklerinden
1 çay bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı kadar közlenmiş kırmızı biber, şeritler halinde kesilmiş
10 tane kadar zeytin, ikiye bölün
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 diş sarımsak, ince kıyın
2 tatlı kaşığı karper
2 tatlı kasığı domates salçası
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
1. Karidesleri yıkayıp temizleyin.
2. Derince bir tencerede portakal suyu, biber, zeytin, maydanoz, sarımsak, karper, domates salçası, tuz ve biberi kaynatın. Karidesleri ekleyin. Karidesleri pişirin. Ateşten alıp zeytinyağı ekleyin. Resimdeki gibi servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder