Midye severler için paylasiyorum. Denemedim, bilmiyorum tadini.
Malzemeler;
500 gr midye (dondurulmus)
1 adet sogan
1 dis sarmisak
2 yemek kasigi margarin
2 yemek kasigi in
1 adet yumurta
150 gr taze kasar peyniri
2 adet taze sogan
Tuz, karabiber
Yapilisi;
1. Sogani kiyin, sarmisagi ezin. Her ikisini yagda pembelestirin.
2. Dondurulmus midyeleri çözülmeden soganlarla karistirin, yarim su bardagi su ekleyin ve bir tasim kaynatin.
3. Yarim su bardagi su, in, yumurta, tuz ve karabiberi karistirin. Kasar peynirini rendeleyin, 1/3 ünü ayirip kalanini yumurtali karisima ekleyin.
4. Hazirladiginiz sosu midyelerle karistirin. Isiya dayanikli bir kaba bosaltin. Kalan peyniri üzerine serpip 250 derecede isitilmis firinda 15 dakika pisirin.
5. Taze soganin yesil kismini nice nice kiyip, midyelerin üzerine serpin. Sick olarak servis yapin.
AFîYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder