Yabanci bir dergiden aldigim bu tarif damak tadima çok uygundu he men paylasmak istedim. Hafif eksili ve yogun domates tadi mükemmel:-)
Malzemeler;
1 kûçük boy sogan, dörde bölün
1 porakalin suyu ve kabugunun rendesi
1 orta boy patates, dogranmis
115 gr tereyagi
1 çorba kasigi kimyon
3 defne yapragi
750 gr konserve domates
Tuz, biber
Yapilisi;
1. Sogan, portakal suyu, patates, tereyagi, kimyon, define yapragi ve 3 su bardagi suyu derince bir tencereye koyun. Kapagini kapatip harli ateste 15-20 dakika kadar pisirin.
2. Domatesleri suyu ile birlikte bosaltin. Portakal kabugu rendesini ekleyin. Kisik ateste 20 dakika kadar daha pisirin. Defne yapraklarini çikartin.
3. Patatesler tamamen pistikten sonra rondoyla püre haline getirin. Eger çorba çok yogunsa kaynamis su ekleyerek yogunlugunu damak zevkinize göre ayarlayin.
4. Defne yapraklarinin küçük parçalari kaliyor çorbada bu sebepten süzgecten gecirmenizde yarar var.
AFÎYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder