1 adet balkabağı (3 kglık)
Tuz, karabiber
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
1 su bardağı pirinç
4 orta boy soğan, ince kıyılmış
750 gr kıyma
Balkabağının kabuklarını soyup yıkayın. Sap bölümünden bir kapak açarak kabağın içini boşaltıp tuzlayın. Tereyağını eritip birazını içine sürün ve toz şekeri serpin.
Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca fıstıkları içinde pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci katıp biraz karıştırın. Soğanı ve kıymayı ekleyip, kıyma suyunu verinceye kadar kavurun. Tuzunu ve biberini ayarladıktan sonra ateşten alın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Balkabağını tepsiye oturtup hazırladığınız harcı içine doldurun. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını sürün. Tepsiyi fırına yerleştirip, kabak kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
Pişen kabağı fırından alıp, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder