Arşivimde olsun diye paylaştığım bir tarif daha. Sakatatlardan bir tek ciğeri yiyeniliyorum. Onuda zor yutuyorum;)
Malzemeler
5 adet haşlanmış kuzu beyni
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
Yapılışı
Beyinleri ikişer parçaya ayırın. Bir kapta yumurtaları çırpın. İçine beyinleri parçalar halinde koyun. Unu, tuzu ve biberi ekleyerek mücver kıvamında bir bulamaç hazırlayın.
Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca hazırladığınız bulamaçtan bir kaşık alıp yağa bırakın, bu işlemi yineleyerek tavayı doldurun. Tavadakileri her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaranları süzdürerek bir tabağa aktarıp, yenilerini tavaya dökün ve hepsini kızartın.
Üzerlerine kızartma yağından döküp karabiber serpiştirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder