23 Eylül 2012 Pazar

Fırında Somon

1 orta boy soğan, ince doğranmış
1,5 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı portakal suyu
Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Tuz
Somon balığı
1 küçük çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Fırını 400F/200 derecede fırını ısıtın.
Küçük bir kapta soğan, sirke, limon suyu, portakal suyu, limon kabuğu, portakal kabuğu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı on dakika dinlendirin.
Baliklari tuzlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve pişin.
Hazırladıgıniz sosa zeytinyağınıda ilave edip karıştırın. Balıkların üzerine sosdan gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder