28 Eylül 2012 Cuma

Kapama Kapaklı Pilav

2 su bardağı pirinç
1 lt et suyu yada domates suyu
Tuz
1 lt ılık su
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
150 gr tereyağı

Yapılışı;
1. Pirinci yıkayıp, süzdürün.
2. Bir tencerede et suyunu yada domates suyunu kaynatın. Su kaynayınca süzülmüş pirinci içine salıp, tuzunu katın. Bir karıştırıp, ateşi kısın. Kapağını kapamadan, pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte 15 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın.
3. Ilık su , tuz, un ve yumurtayı karıştırarak yoğurt kıvamında bir bulamaç hazırlayın. Temiz bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca hazırladığınız bulamacı tencereye boşaltıp kızartın.
4. Tenceredeki hamur kızarınca, pilavı bir tahta kaşıkla, pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın. Tencerede kızarmakta olan hamurun üzerine kaşık kasık boşaltın ve yüzeyini düzleyin. Ateşi kısıp, 10 dakika pisirin.
5. Tencereyi ateşten alıp, üzerine kenarlı bir tepsi kapatın. Tencereyi tepsiye ters çevirerek pilavı tepsiye alın. Böylece hamuru kapak gibi üzerine gelmiş olan pilavı sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder