2 su bardağı pirinç
25 adet midye, kazınarak temizlenmiş ve sakalları alınmış
2/3 su bardağı zeytinyağı
3 orta boy soğan ince kıyılmış
3 orta boy domates, dörde bölünmüş
Tuz
1 lt su
Yapılışı;
1. Pirinci yıkayıp süzün. Midyeleri soğuk suda iyice yıkayın.
2. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara domatesleri, yıkanmış midyeleri tuzu ve suyu ekleyin. Midyeleri bu suda 15 dakika kaynatın.
3. Pirinci salıp, ateşi kısın. Kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve pilavı ateşten alın.
4. Pişen pilavı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla, pirinçleri ezmemeye özen gösterek karıştırıp tabaklara tanaklara boşaltarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder