19 Eylül 2012 Çarşamba

Midye Pilakisi

Malzemeler
40 adet iç midye
6 çorba kaşığı zeytinyağı
4 orta boy soğan (piyaz doğranmış)
3 orta boy domates (kabukları soyulup, ince doğranmış)
10 diş sarmısak
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
1 limonun suyu

Yapılışı
1. Midyeleri soğukbsuda yıkayıp süzün.
2. Tencerede zeytinyağını kızdırın.  Soğanı yağda kavurup, pembeleştirin. Kavrulmuş soğana iç midyeleri de katıp kızarıncaya  kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün.  Domatesleri ekleyip karıştırın.
3. Sarmısakları, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katın. Limon suyunu gezdirip, malzemelerin üzerine geçecek kadar su ekleyin. Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
4. Pişen pilakiyi ateşten alıp, soğumaya bırakın soğuyunca tabaklara aktarıp , üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder