25 Eylül 2012 Salı

Vişneli Yaprak Dolması

1 su bardağı zeytinyağı
4 orta boy soğan, ince kıyılmış
1 su bardağı pirinç, yıkanmış
1 su bardağı vişne suyu
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kuru nane
500 gr asma yaprağı
200 gr ham vişne taneleri

Yapılışı
1. Tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara, pirinci katın ve kavurmaya devam edin. Vişne suyunu ve baharatı ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
2. Yaprakları kaynar suya atarak haşlayın. Daha sonra soğuk suya alın.
3. Kullanacağınız tencerenin dibine asma saplarını döşeyin. Dolmaları sarıp tencereye yerleştirin. Aralarına bolca ham vişne taneleri serpiştirin. Sarma işlemi bittikten sonra en üstüne bir sahan kapatın. Sahanın üzerine geçecek kadar su koyun. Kapağını kapatip kisik ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
4. Dolmaları ılık servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder