1 Eylül 2012 Cumartesi

Yaka Yahnisi

Malzemeler; 1,5 kg yaka (kiliçbaliginin basi ile gövdesi arasindaki bölüm) 100 gr tereyagi 5 dis sarmisak 1 adet limon, dilimlenmis 6 çorba kasigi limon suyu 2 su bardagi su Tuz Yapilisi; 1. Yakayi yikayip, süzdürün ve tuzlayin. Tavada tereyagini eritin. Yag kizarinca yakayi tavaya yerlestirip, her iki yanini da iyice kizartin. 2. Bir kapta sarmisak ve limon dilimlerini karistirin. Yarisini bir sahanin dibine döseyin. Üzerlerine yakayi yerlestirip, kalanlarini da yakanin üzerine bosaltin. 3. Limon ile suyu karistirip, Baligin üzerine gezdirin. Sahani kisik atese oturtup, suyunu tamamen çekinceye kadar yaklasik 25 dakika pisirin. 4. Pisen yahniyi atesten alip, tuzunu kontrol edin ve sicak olarak servis yapin. AFÎYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder