Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
1 Eylül 2012 Cumartesi
Yaka Yahnisi
Malzemeler;
1,5 kg yaka (kiliçbaliginin basi ile gövdesi arasindaki bölüm)
100 gr tereyagi
5 dis sarmisak
1 adet limon, dilimlenmis
6 çorba kasigi limon suyu
2 su bardagi su
Tuz
Yapilisi;
1. Yakayi yikayip, süzdürün ve tuzlayin. Tavada tereyagini eritin. Yag kizarinca yakayi tavaya yerlestirip, her iki yanini da iyice kizartin.
2. Bir kapta sarmisak ve limon dilimlerini karistirin. Yarisini bir sahanin dibine döseyin. Üzerlerine yakayi yerlestirip, kalanlarini da yakanin üzerine bosaltin.
3. Limon ile suyu karistirip, Baligin üzerine gezdirin. Sahani kisik atese oturtup, suyunu tamamen çekinceye kadar yaklasik 25 dakika pisirin.
4. Pisen yahniyi atesten alip, tuzunu kontrol edin ve sicak olarak servis yapin.
AFÎYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder