1 Eylül 2012 Cumartesi

Tarçinli Kek

Taze taze yaptim ve afiyetle yedim. Tarçin severler için tavsiye edilir. Çok lezzetli :-)
Malzemeler;
3 su bardagi un
Yarim su bardagi seker
Yarim çay kasigi tuz
3 tatli kasigi instant Maya
1 su bardagi arti bir çay bardagi sicak süt
Yarim su bardagi eritilmis margarin yada tereyagi
2 yumurta

3 çay bardagi kahverengi seker
1,5 çay kasigi tarçin
3 çorba kasigi yumusak margarin yada tereyagi

1 su bardagi pudra sekeri
1 çorba kasigi tereyagi veya margarin, eritilmis
1 veya 2 çorba kasigi süt
Yarim çay kasigi vanilya

Yapilisi;
1. Un, seker, tuz ve mayayi karistirin. Sütü, yagi ve yumurtalari ekleyip yogurun. Hamur elinize yapisacak kivamda olucak endiselenmeyin. Yaglanmis dikdörtgen seklindeki tepsiye yayin. Üzerini kapatip 20 dakika dinlendirin.
2. Kahverengi seker, tarçin ve yagi karistirin. Elinizle hamurun üzerine sürün. Her here esit sekilde dagitmaya özen gösterin.
3. Soguk firina yerlestirip, firinin ayarini 350F/180 dereceye getirin. 30-35 dakika kadar pisirin.
4. Pudra sekeri, yag,süt ve vanilyayi topak kalmayacak sekilde karistirin.  Bir catal yardimiyla firindan çikarttiginiz kekin üzerine dökün.

Afiyet OLSUN. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder