1,5 su bardağı nohut
1 kg kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
Tuz
3 orta boy soğan
Yapılışı;
1. Nohutları en az 6 saat önceden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve bir kapta bekletin.
2. Etleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun. Tuzunu koyup, sürekli kefini alarak birkaç taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alın, suyunu temiz bir kaba süzdürün. Etleri yeniden tencereye koyup, soğanları, haşlanmış nohutları ve süzdürdüğünüz et suyunu ekleyin.
3. Yahniyi kısık ateşe oturtup, tencerede yalnızca az miktarda hafif yağlı bir su kalıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
4. Tuzunu ayarlayıp ateşten alın. Yahniyi sahanlara boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder