1 Ekim 2012 Pazartesi

Çılbır

10 adet yumurta
Tuz
200 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 kg yoğurt
Karabiber

Yapılışı;
Tencereye su koyup bir taşım kaynatın. Ateşi biraz kısıp, yumurtalardan birini kırarak dikkatlice suya bırakın. Hemen beyazlaşıp top halini alan yumurtayı yaklaşık 1-2 dakika pişirip, kevgir ile süzdürerek sudan çıkarın ve bir tabağa aktarın.
Öteki yumurtaları da birer birer suya kırıp pişirin ve servis tabağına aktarın. Butun yumurtaları tabağa aldıktan sonra, tabakta biriken suyu süzün.
Tavada tereyağını kırmızıbiberle birlikte kızdırın. Yoğurdu çırpın. Yumurtaların üzerine biberli yağı gezdirip, yoğurdu dökün ve karabiber serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder