1 Ekim 2012 Pazartesi

Tütünbalığı Salatası

800 gr tütünbalığı
1 su bardağı sirke
Maydanoz, dereotu, ince kıyılmış
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu

Yapılışı;
Balığı yıkayıp bir süzgeçe çıkarın. Izgaranızı yakın. Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanını da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın.
Balığın başını koparıp atın. Havyarını çıkarın, derisini soyun. Etleri orta kılıçlarından ayırarak bir tabağa koyun. Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun. Üzerine maydanoz ve dereotu serpin. Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder