13 Ekim 2012 Cumartesi

Erişteli Tavuk Çorbası

1 bütün tavuk
2 havuç
2 kereviz sapı
1 soğan
Dereotu
Maydanoz
1 defne yaprağı
Bütün karabiber

Çorba için;
1 havuç
1 kereviz sapı
250 gr makarna yada erişte
Tuz, karabiber, ince kıyılmış dereotu

Tavuk ve buyuk parçalara kesilmiş sebzeleri büyükçe bir tencereye alın. Suyu ekleyip tavuk pişene kadar kaynatın.

Kereviz ve havucu ince ince doğrayın. Tavuğun suyunu süzün. Tavuk suyunu yeniden tencereye alın. Sebzeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar kaynatın. Senzeler yumuşayınca erişte ve tavuk parçalarını ekleyin. Erişteler pişince tuzunu biberini ayarlayın.
Dereotu serperek sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder