13 Ekim 2012 Cumartesi

Vetrika

300 gr tereyağı
600 gr un
Tuz
1 su bardağı su
5 adet yumurta
Beyaz peynir, kavrulmuş kıyma yada marmelat

Yapılışı;
Tereyağını tencerede eritin. Yağ kızınca unu ve tuzu katıp, sürekli karıstırarak 1-2 dakika kavurun.
Kavrulmuş una azar azar suyu ekleyip, karıştırarak bir hamur elde edin. Hamur tencerenin kenarına yapışmaz ve kolay çevrilir duruma gelince ateşten alın. Karıştırmayı sürdürerek hamuru ılındırın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamura birer birer yumurtalarıyedirin. Lokma hamuru kıvamına gelince bir fırın tepsisiniyağlayın ve hamuru lokmalar halinde koparıp, yuvarlayarak tepsiye dizin. Ortalarını parmağınızla bastırıp çukurlaştırın. Tepsiyi fırına sürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, ortalarına peynir, kıyma yada marmelat koyarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder