1 adet fırın ekmeği
500 gr tel kadayıf
250 gr kaymak
150 gr tereyağı
250 gr bal
200 ml su
Yapılışı;
1. Ekmekleri keskin bir bıçakla ay biçminde kesin. Fırın tepsisini yağlayıp, ekmek dilimlerini içine dizin. Üzerine bir kat kadayıf serip kaymağı döşeyin. Kalan kadayıfı kaymağın üzerine kapatın.
2. Tavada tereyağını kızdırın. Kızgın yağı kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiyi kısık ateşe oturtup, çevirerek altını pişirin. Altı kızaran kadayıfı başka bir tepsiye ters cevirip öbür yanınıda kızartın.
3. Balı su ile bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın. Kızaran kadayıfı ateşten alın. Üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Kadayif şerbeti çekip soguyuncaya kadar bekleyip, servis yapın.
Not; kaymak yerine dövülmüş bademde kullanılabilinir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder