1,5 su bardağı nohut
1 kg koyun eti, kuşbaşı doğranmış
Tuz
3 orta boy soğan
1 adet ekmek, dilimlenip kızartıış
1 çorba kasığı nar ekşisi
Yapılışı;
Nohutları bir gece öncesinden soğuk suda ıslatın. Ertesi sabah nohutları tuzlu suda haşlayın.
Eti bir tencereye alıp üzerini aşacak kadar su içinde haşlayın. Kefini slın.
Soğanı ince kıyın. Zeytinyağında kavurun. Eti ekleyip kavurmaya devam edin. Nohutu ve et suyunu ekleyip, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimleri döşeyin. Ekmeklerin üzerine yahniyi boşaltın. Yeniden kısık ateşe oturtup 5 dakika daha pişirin. Nar ekşisi ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder