2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı kuşüzümü
150 gr tereyağı
1 adet kuzu ciğeri, kuşbaşı doğranmış
Yarım su bardağı çam fıstığı
4 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz
Yapılışı;
1. Pirinci nişastalı suyunu akıtana kadar yıkayın ve süzdürün. Kuşüzümlerimi temizleyip soğuk su içinde şişmeye bırakın.
2. Tereyağını tencerede eritin. Yağ kızınca ciğerleri 10 dakika kavurun.
Fıstıklarıda ekleyerek sararıncaya kadar kavurmayı süzdürün. Et suyunu katıp bir taşım kaynatın. Kuşüzümlerini, tuzu ve biberi katarak karıştırıp, pirinci salın. Ateşi kısın, kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklasık 10 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın. 3. Pişen pilava tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek dereotu ve maydanozu karıştırın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder