2 Ekim 2012 Salı

Makaronya Tavası

500 gr çubuk makarna
Tuz
200 gr kaşar peyniri, rendelenmiş
3 adet yumurta, çırpılmış
100 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı yenibahar ve muskat

Yapılışı;
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnaları ikiye kırıp kaynar suya atın. 10 dakika haşlayın ve süzün.
2. Bir fırın tepsisini yaglayın. Makarnaları aralarına peynir serperek kenarlı bir fırın tepsisine birkaç kat döşeyip, üzerlerine çırpılmış yumurtaları boşaltın. Tereyağını tavada kızdırıp makarnaların üzerine gezdirin. Tepsiyi fırına sürün, makarnaları üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
3. Pişen makarnayı fırından alıp, dilimleyerek tabaklara çıkarın. Üzerine yenibaharı ve muskatı serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder