14 Ekim 2012 Pazar

Tavuklu ve Yerelmalı Salata

1 parça tavuk göğüs eti
1/4 çay kaşığı zencefil
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yerelması, küp doğranmış
6 arpacık soğanı, dörde bölünmüş
Mevsim yeşillikleri
2 çorba kaşığı elma sirkesi
Karabiber

Yapılışı;
Fırını 200 derecede ısıtın. Tavuğu tuz ve zencefile bulayın.
2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuğu tavaya yerleştirip pişirin. İyice kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin. Patatesleri ve soğanı ekleyip, soteleyin.
Sebze ve tavuk göğsünü fırın tepsisine yerleştirip ara sıra çevirerek 25 dakika kadar pişirin.
Yeşillikleri servis tabağına alın. Göğüs etini ince doğrayın. Tavukları ve sebzeleri ekleyin. Zeytinyağı, elma sirkesi tuz ve karabiberi karıştırıp, salatayla harmanlayın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder