1 Ekim 2012 Pazartesi

Yanardağ Boranisi

200 gr tereyağı
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
300 gr kıyma
Tuz, karabiber
1 kg bal kabağı
250 gr yoğurt
5 diş sarmısak, dövülmüş
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber

Yapılışı;
Tavada tereyağının yarısını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmayı10 dakika daha sürdürün. Tuzunu ve biberi ayarlayıp, tavayı ateşten alın. Bir yanda sıcak tutun.
Balkabağının kabuklarını kalınca soyun. Küp biçminde doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp kabakları içine atıpn ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir kapta yoğurdu sarmısak ile çırpın.
Haşlanan kabakları süzdürerek sudan alıp, bir sahana yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın. Kalan tereyağını kızdırıp, yarısını kıyma ve kabakların üzerine gezdirin.
Yoğurdu yemeğin üzerine dökün. Tavadaki yağa kırmızibiberi katıp, tekrar kızdırın. Biberli yağı yoğurdun üzerine dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder