10 Kasım 2012 Cumartesi

Fırında Domates Soslu Levrek

1 adet levrek
6 yemek kaşığı limon suyu
6-8 diş sarmısak
3 tatlı kaşığı kekik
6 adet defne yaprağı
250 ml sıvıyağ
4 adet domates
1 adet soğan
150 gr biberli yeşil zeytin
80 gr kapari
3 adet kırmızı acı biber
1 yemek kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Balığı ayıklayıp pullarını temizleyin ve fırın tepsisine koyun. 3 diş sarmısağı ezip limon suyu, 2 tatlı kaşığı kekik, 3 adet kıyılmış defne yaprağı, tuz, karabiber, 200 ml sıvı yağ ile karıştırın. Balığın üzerine döküp bir saat ağzı kapalı olarak marine edin.
Domateslerin kabuğunu soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
Soğanı kıyın, kalan yağda kavurun. Kalan sarmısakları ezip soğanlara katın. Doğradığınız domatesleri de ekleyip 20 dakika pişirin.
Zeytinleri dilimleyin. Kapari, kalan defne yaprakları, kekik ile sosa katın.
Acı biberleride kıyıp ilave edin. 10-15 dakika pişirin. Tuz ve toz şeker ile tatlandırın.
Domates sosu balığın üzerine döküp 175 derece sıcaklıktaki fırında 40-50 dakika pişirin.
Üzerine maydanoz serpip pilavla birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder