Hamur İçin;
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
15 gr margarin
İç malzeme;
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğüs eti
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 soğan
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuşüzümü
Tuz, tarçın, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı, yumuşamış
Pirinci tuzlu ve bir kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.
Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk eti ve 2,5 su bardağı tavuk suyu ilave ederek kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Hamur için un, su, yumurta ve margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun.
Sert bir hamur hazırlayıp inlanmış bir zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Ortası açık kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder