10 Kasım 2012 Cumartesi

Yozgat Böreği

Yarım kilo ıspanak
1 baş kuru soğan
100 gr pastırma
1 adet domates
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
Karabiber
Yarım kilo yufka
Kızartmak için sıvı yağ

Ispanağı temizleyip, yıkadıktan sonra, su koymadan, kısık ateşte haşlayın. Haşladığınız ıspanağı hafifçe ezin. Bu arada tavaya margarini koyun. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinle beraber kavurun. Domatesi rendeleyerek ilave edin. Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın. En son olarakta ıspanak, yumurta ve karabiberi ekleyin. Yufkaların her birini dörde bölerek içine hazırladığınız içten koyun. Dilediğiniz şekilde sarın. Kızgın yağda kızartın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder