2 adet lüfer ya da palamut balığı, dilimlenmiş
3 orta boy soğan, halka halka doğranmış
Maydanoz
Tuz, karabiber
300 gr domates, kabukları soyulup ince doğranmış
6 çorba kaşığı sirke
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Temizlenen balıkları toprak bir güvece yerleştirip, aralarını halka soğanlar ve dal maydanozlar ile doldurun.
Doğranmış domatesleri ekleyip, tuzunu ve biberini serpin. Üzerlerine sirkeyi ve zeytinyağını gezdirin. Balıkların duzeyine gelicek kadar su ilave edin. Güveci kısık ateşe oturtun. Balıklar suyu çekip, yalnızca zeytinyağı kalıncaya kadar yaklasık bir saat pişirin. Ateşten alıp, 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Yahniyi iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder