10 Kasım 2012 Cumartesi

Kiev Usulü Tavuk

4 tavuk göğsü
2 diş sarmisak
2 kahve fincanı margarin
1 yumurta
1 limon
3-4 dal kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı un
4 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber

Tavuk göğüslerini döverek inceltin. Sarmısağı ezin, limonun kabuğunu rendeleyin.
Sarmısak, limon kabuğu rendesi, maydanoz, margarin, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleştirin. 15 dakika buzlukta bekletin. Tavukları buzluktan çıkarıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve ufalanmış ekmek içine bulayın. Buzlukta 15 dakika daha bekletin.
Tavuk rulolarını yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 30-40 dakika pişirin. Haşlanmış sebzeyle servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder