6 Aralık 2012 Perşembe

Pancar Turşusu

1 kg pancar
10 diş sarmısak
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Pancarları yıkayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, pancarları ve saplarının bir bölümünü içine atın. Yaklaşık 10 dakika kaynatarak süzdürüp sudan alın. Pancarları, kabuklarını bir bıçak ile soyun ve dilimleyin. Saplarını doğrayıp birkaç parçaya ayırın.
Sarmısakları tuz ile havanda dövün. Pancarları ve saplarını kavanozun içine atın. Pancarın suyuna tuzla dövülmüş sarmısakları katıp, karıştırın. Kavanozların üzerlerini bu karışım ile tamamlayın. Temiz bir taş koyarak turşuyu bastırın. Üzerlerini bir parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozların kapağını sıkıca kapatın.
Turşuyu bir hafta beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder