7 Aralık 2012 Cuma

Tavukgöğsü

1 adet tavuk
1 lt süt
250 gr pirinç unu
350 gr tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın

Tavuğu yıkayıp, tencereye koyun. Üzerini aşacak kadar su içinde, ateşe oturtun. Et iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdürerek sudan alıp, yalnızca göğüs etini ayırın. Tel gibi ince ince ayırıp havanda dövün.
Sütü bir taşım kaynatın. Pirinç ununu biraz su ile sulandırıp, icine sıcak sütten katın. Sulanmış pirinç ununu kaynayan süte katıp, karıştırın. Didiklenmiş tavuk etini ve şekeri de tencereye koyun. Tavuğun göğüs eti eriyip sakız gibi oluncaya kadar döve döve karıştırarak pişirin. Pişen tavuk göğsünü tabaklara aktarıp, üzerine tarçın serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder