1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı kurubakla
1,5 su bardağı keşkeklik buğday
2,5 lt su
1 su bardağı toz şeker
100 gr badem
100 gr çamfıstığı
100 gr kuşüzümü
100 gr kuru kayısı
100 gr ceviziçi
2 çorba kaşığı gülsuyu
Yapılışı;
1. Fasulye, nohut ve baklayı bir gece öncesinden ayrı ayrı soğuk suya koyup, şişmeye bırakın. Herbirini yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı haşlayıp, süzdürün. Nohutların kabuklarını soyun.
2. Buğdayı yıkayıp süzdürün. Su ile tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, buğday çatlamaya başlayıncaya kadar pişirin. Pişen buğdayı ezerek karıştırın. Çorba kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp, buğdayı ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzdürün.
3. Buğdayın içine haşlanmış fasulyeyi, nohutu ve baklayı katıp, karıştırın. Şekeri, bademi, fıstığı, üzümü, cevizi ve gülsuyunu da ekleyerek tencereyi ateşe oturtun. Üzümleri şişinceye kadar yaklasık 5 dakika pişirin.
4. Aşûreyi kaselere boşaltıp, süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder