500 gr kurufasulye
150 gr tatlı badem, haşlanarak kabukları soyulmuş
200 gr acı badem, haşlanarak kabukları soyulmuş
6 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
90 ml soda
3 adet yumurta akı
Kurufasulyeleri bir gece öncesinden suya koyup, şişmeye bırakın. Fasulyeleri yumuşayıncaya kadar bol su ile haşlayıp, süzün ve kabuklarını soyun. Hiç pütür kalmayıncaya kadar havanda dövün.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Bademlerin birazını süslemek için ayırıp, kalanını robotta çekin. Yumurtaları köpürünceye kadar şeker ile çırpın. Bademleri, ezilmiş fasulyeleri ve yumurtayı karıştırarak bir hamur yoğurun. Yoğurmayı kolaylaştırmak için biraz soda ekleyin.
Fırın tepsisini yağlayıp, kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye dizin. Her kurabiyenin ortasına bir tane soyulmuş badem koyup, biraz bastırın. Üzerlerine yumurta akı sürün. Tepsiyi fırına yerleştirip, üzerleri kızarıncaya kadar yaklasık 20-25 dakija pişirdikten sonra fırından alın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder