7 Aralık 2012 Cuma

Kalbuni Pilavı

2 su bardağı pirinç
50 gr kuşüzümü
50 gr razakı üzüm
75 gr izmirsiyahı
500 gr kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
1 lt et suyu
150 gr tereyağı
50 gr badem, haşlanip kabukları soyulmuş
50 gr antep fıstığı
Tuz
1/3 çay kaşığı tarçın
1/3 çorba kaşığı kakule, tohumları çıkarılıp dövülmüş


Pirinci yıkayıp süzdürün. Kuşüzümlerini soğuk suda şişmeye bırakın. Diğer üzümleri de yıkayıp, süzdürün.
Temcereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar kavurarak pişirin. Tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızarınca bademi ve antep fıstığını katıp bademler sararıncaya kadar kızartın. Üzümleri katıp, karıştırın ve tavayı ateşten alın.
Pirinci, kalan et suyunu, ardından da kavrulmuşfıstık, badem, üzüm karışımını tenceredeki etlerin üzerine boşaltın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Karıştırıp, ateşi kısın ve kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tavada kalan tereyağını eritin. Yağ kızınca pişmiş pirinçlerin üzerine döküptencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirerek pilavı ateşten alın.
Pilavın üzerine tarçın ve kakule serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder