22 Aralık 2012 Cumartesi

Tencere Kızartması

1 kg kuşbaşı et
2 orat boy soğan
Tuz
1 çay kş kimyon
1 çorba kaşığı domates salçası

125 un
Su

Etleri bir kaba koyun. İnce kıyılmış soğanları, tuzu, kimyonu da katıp bu terbiyeninetlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın.
Etleri bir tencereye boşaltip, dibine yayın. Üzerlerini iki parmak aşacak kadar su ekleyin. Salçayı biraz ılık su ile sulandırıp, tencereye karıştırın.
Bir kapta unu yeterli miktarda su ile karıştırarak hamur yapın. Tencerenin kapağını kapatıp, kapağın kıyılarını bu hamur ile iyice sıvayın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder