22 Aralık 2012 Cumartesi

Susuz (Kuru) Köfte

1 kg yağlı kıyma
1 adet ekmek içi (ıslatıp, sıkın)
Tuz, karabiber
1 çorba kş kakule
1/2 çay kş tarçın

Kıymayı, ekmeği, tuzu ve baharatı karıştırip, iyice yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladıgınız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıpiki avcunuzun arasında yuvarlayarak uzun köfteler elde edin.
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere seçin. Büyuk olanına yarıya kadar su koyup, bir tasım kaynatın ve ateşi kısın. Öteki tencerenin içine köfteleri dizip, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak büyük tencerenin üzerine oturtun. Büyük tencerenin kapağını kapatın. Köfteleri kısik ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder