22 Aralık 2012 Cumartesi

Tatar Böreği

250 ml yoğurt
10 diş sarmısak

150 gr tereyağı
2 orta boy soğan
500 gr kıyma
Tuz, karabiber

2 adet yumurta
250 ml su
Tuz
250 gr un

Harçı hazırlamak için tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanı içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra kıymayı katarak 15 dakika daha kavurup, tuzunu ve biberini serpip ateşten alın.
Yumurtaları bir yoğurma kabının içine kırıp, suyla birlikte çırpın. Tuzu ve unu katip, yogurarak yumuşak ve purüzsuz bir hamur hazırlayın. Hamuru 3 topağa ayırip yuvarlayın ve unlayın. Topakları oklava ile açın.
Yufkaları 5 cm lik şeritlere ayırın. Şeritleri de muska biçiminde üçgenlere bolün.  Tencerede bolca tuzlu su kaynatın. Tatar böreklerini kaynar suya atarak yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Yoğurdu dövülmüş sarmısak ile çırpın. Haşlanana tatar böreklerini süzdürerek bir tabağa aktarın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün. Yanında sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder