22 Aralık 2012 Cumartesi

Patlıcan Silkmesi

1 kg patlıcan
Tuz
150 gr tereyağı
2 orta boy soğan
300 gr kavurma
3 orta boy domates
1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Patlıcanları temizleyip küp küp doğrayın. Üzerlerine tuz serpip 30 dakika bekletin.
Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurmayı katip, karıştırın. Birkaç dakika pişirerek ateşten alın.
Patlıcanları yıkayıp süzdürün, tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine soğanlı kavurmayı boşaltın. Doğranmış domatesi, tuzu ve biberi koyarak malzemelrin üzerine gelecek kadar su ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşı kısın ve 30 dakika kadar pişirin.
Pişen silkmeyi ateşten alıp, kırmızıbiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder