22 Aralık 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

1 kg patlıcan
Tuz
50 gr kuş üzümü
225 gr zeytinyağı
50 gr çamfıstıgı
5 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Taze çekilmiş karabiber
1 çay kş tarçın
1 çay kş kuru nane
1 bağ maydanoz

Patlıcanların içini çıkarın. Çıkan içlerden kapak yapmak için parçalar ayırın. Patlicanları tuzlu suda 12-20 dakika bekletin. Yıkayıp sıkarak sudan çıkarın. Kuşüzumlerini soğuk suda şişmeye bırakın. Zeytinyağını kızdırın. Fıstıkları altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanı ekleyip, pembeleştirin. Pirinci ekleyip, renkleri matlaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kuşüzümlerini, 1/2 su bardağı su ve baharatı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika kadar pişirin. Ateşten alınca maydanozu ekleyin.
Harcı patlıcanların içine doldurup ağızlarını kapatın. Tencereye dizip patlıcanların üzerine gecicek kadar su ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder