22 Aralık 2012 Cumartesi

Luhum Pilavı

1,5 lt et suyu
250 ml soda
150 gr tereyağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
250 gr un
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
500 gr kıyma

Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun. Sodayı, 3 çorba kaşığı tereyağını, yumurtaları ve tuzu çırpın. İçine unu katarak yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde topaklara ayırip, yuvarlayın.
Her bir topağı açıp, kebap şişi genişliğinde şeritlere ayırın. Bu şeritleride yarım santimlik kareler biçiminde kesip unlu yüzeyde kullanıncaya kadar biraz kurutun.
Bir tencerede tuzlu su kaynatıp, luhumları içine atın. Kevgir ile karıştırarak birkaç taşım kaynatın ve süzdürerek ateşten alın.
Süzülmüş luhumları bir sahana boşaltin. Sahanı kısık ateşe oturtup, üzerlerine kaynar et suyunu gezdirin. Suyunu çekmeye bırakın.
Bu arada kalan tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara domatesi de katıp karıştırın. Kıymayıda katarak tuzunu ve biberini ayarlayın. Pişen luhumların üzerine bu sosu gezdirerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder