22 Aralık 2012 Cumartesi

Kavun Baklavası

1,5 kg tatlı kavun içi
4 çorba kş pirinç unu
500 gr un
500 gr soda
250 gr tereyağı
500 gr bal
400 ml su

Kavunun içini bir kaba çıkarın. Suyunu başka bir kaba alıp, içine pirinç ununu katarak karıştırın. Kavun içinide ekleyip lapa kıvamlı bir karışım hazırlayın.
Unun ortasını havuz gibi açıp sodayı ve eritilmiş tereyağının yarısını koyun. Elinizle karıştırıp yoğurarak baklava hamurunu hazırlayın. Hamuru 15 topağa ayırın. Yuvarlayıp, unlayın. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Yufkaları açın. Fırin tepsisini yağlayıp 10 tanesini tepsiye üst üste yayın. Araya kavunlu karısimı döşeyip, kalan yufkaları üzerine kapatın.
Tereyağını kızdıripbaklavanın üzerine serpiştirin. Baklavayı dilimleyip, sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Balı su ile kaynatıp, ateşten alın ve soğumaya bırakin. Sıcak baklavnın üzerine soğuk balı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder