800 gr pırasa
500 ml et suyu
150 gr tereyağı
3 orta boy soğan
300 gr kıyma
Tuz, karabiber
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
Pırasaları yıkayıp süzdurun. Yeşil yapraklarını kesip atın. Beyaz bölümlerini 5 cm uzunluğunda doğrayarak tencereye koyun. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun.
Jtavaya tereyağını koyup eritin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayi ekleyip, pişirin. Tuzunu ve biberini ekleyip ateşten alın.
Tenceredeki pırasaların üzerine kıymalı harcı boşaltın. Üzerine et suyunu ekleyip, tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Yumurtaları tuz ve limon suyu ile çırpın. Terbiyeyi, yemeğin suyundan katarak, biraz ılındırıp yemegin içine boşaltın. Karıştırıp, kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin.
Aynı tarifle kereviz ve semizotu da hazırlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder