1 Ocak 2013 Salı

Zeytinyağlı Yerelması

1 kg yerelması
50 gr kuru arnavut biberi
150 ml zeytinyağı
3 orta boy soğan
1 çorba kş domates salçası
Tuz
1 çay kş tarçın
1 çorba kş tozşeker

Yerelmasının kabuklarını soyup, yikayın. Her birini 2-3 parçaya bölün. Arnavutbiberlerini doğrayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salcasıni, biberi, tuzu ve tarçını ekleyeip, karıştırın. Bir kaynatip atesten alın.
Yerelmasını temiz bir tencereye yerleştirin. Harcı boşaltıp üzerini aşacak kadar su ilave edin. Tencereyi ateşe oturtp bir taşım kaynatın. Şekeri serpin. Ateşi kısip yaklaşık 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder