3 Şubat 2013 Pazar

Mısırunlu ve Limonlu Kurabiye

2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
Bir çimdik tuz
1,5 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
2 su bardağından 2 parmak az pudra şekeri
1 çorba kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya


Yapılışı;
Fırını 325F (160derecede) ısıtın. 9*13 inch (22*32 cm) lik kalıbı yağlayın.
Un, mısır unu ve tuzu karıştırın.
Tereyağı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpın. Krema haline gelmiş olan tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyin. Kalıba boşaltıp tamamen yaydırın.
Ucu una batırılmış bıçakla resimdeki gibi çizikler atın.
35-40 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra işaretlediğiniz çiziklerden kesin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder