3 Şubat 2013 Pazar

Yabanmersinli (cranberry) kek

1,5 su bardağı un
1,5 çay kş kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
2 büyük boy çay bardağı fıstık ezmesi
1 su bardağı şeker
4 yumurta, oda sıcaklığında
1 paket vanilya
1 küçük boy çay bardağı süt, oda sıcaklığında
1,5 su bardağı kıyılmış yabanmersini
Pudra şekeri (süslemek için)

Yapılışı;
Fırını 350F (175 derecede) ısıtın. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Kalıbı ters çevirip fazla unu dökün.
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin.
Tereyağı ve badem ezmesini mikser yardımı ile iyice çırpın. Şekeri ekleyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Vanilyayı katın. Unlu karışımı ve sütü ilave edin. Son olarak yaban mersinlerini ekleyip kalıba boşaltın.
40-45 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için kürdan batırın. Keke batırdığınız kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirin.
Kalıbı fırından alıp soğutun. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder