Pamuk gibi bir et ziyafeti;)
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kş tereyağı
8-10 adet taze sarmısak (saplarıyla)
Tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, kekik, nane
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı;
Kuşbaşı eti tabanı kalın orta boy bir çelik tencereye aktarıp, üzerine tereyağını ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte et suyunu verip çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Arasıra karıştırarak etin tencereye yapışmasını engelleyin.
Yıkadığınız taze sarmısakların yapraklarını pırasa doğrar gibi iri iri doğrayın. Sarmısakların diş kısımlarını da tenceredeki etlerin üzerine ilave edin.
Tuz ve karabiberi serpiştirip, 5 dakika kadar kavurun. Yemeği toprak güvece ya da fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine kekik, nane ve toz kırmızı biberi de serpiştirin.
2 su bardağı sıcak su ilave edip 175 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder