115 gr fıstık ezmesi
115 gr tereyağı, yumuşak
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 pk vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir çimdik tuz
1 su bardağı + 1 küçük çay bardağı un
Fıstık ezmesini ve tereyağı mikserle çırpın. Şekeri, esmer şekeri, yumurta ve vanilyayı ekleyip krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Un, karbonat ve tuzu ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzda yuvarlayın. Aralıklı olarak pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiiye dizin. Çatal ile bastırın.
375F/180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder