17 Ekim 2013 Perşembe

Patatesli Ispanak Çorbası

3 adet patates
2 çorba kaşığı un
1 tutam ıspanak yaprağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Su

Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvıyağı koyup, ince doğranmış soğan ve sarmısağı ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra patatesleri ekleyin. Üzerlerine sıcak su ekleyip, patatesleri pişirin.
Terbiyesini hazırlamak için bir tencereye un, yoğurt, soğuk su koyup karıştırın. Hemen peşinden 1 bardak sıcak su döküp terbiyeyi ılık hale getirin.
İyi pişmiş patatesleri robotta püre haline getirin. Çorbanın su kıvamını ayarlayın. Püreyi terbiyeye ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 7-8 dakika kaynatın. Çorbanın altını kapatmadan önce ıspanağı ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Tuzunu ayarlayıp, sıcak servis yapın.



Çorbanın yanında sunduğum poğaçayı peynirli pide tarifimdeki hamurdan yaptım. İçi boş yada dolu olarak hazırlayabilirsiniz. Ben peynirli yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder